ZGJOI | STEM Education Portal with 2,500+ top quality YouTube videos
View As:
Making Windows 10 Run Blazingly Fast For Free

237 0

Making Windows 10 Run Blazingly Fast For Free

237 0

Kompjuteri i juaj mund të ketë shpejtësi më të vogël se kur ka qenë i ri... Shikoni këtë video deri në fund, pa u ndalur dhe pastaj shikoni përsëri prej fillimit dhe veproni hap pas hapi, sipas udhëzimeve. ...

Math Antics – Basic Probability

194 0

Math Antics – Basic Probability

194 0

Nxënës të dashur. Nëse ende nuk e keni kuptuar mirë së çka është probabiliteti, shikoni këtë video të Math Antics që është gjithmonë fantastike! Mos harroni të vizitoni edhe faqen e tyre http://bit.ly/2ErXuh1...

The Most Advanced Civilization In The Universe

117 0

The Most Advanced Civilization In The Universe

117 0

Në përmasat kosmike, një qytetrim është i pushtetshëm nëse zotëron me sasi sa më të madhe të energjisë. Në bazë të këtij koncepti, qytetrimet në univers mund të klasifikohen në tre tipe qytetrimesh: qytetrim plan...

PHC Film: Soil is a living organism

94 0

PHC Film: Soil is a living organism

94 0

Toka humusore është një ambient biologjik ideal ku rriten rrënjët e bimëve. Ajo përmbanë minerale, rërë, ujë, ajër si dhe organizma të gjallë e të vdekur, përfshirë një llojllojshmëri të mikro organizmave. Mik...

How Shoes Changed The Way Humans Walk

185 0

How Shoes Changed The Way Humans Walk

185 0

Shputa e këmbës së njeriut është një mekanizëm tejet kompleks dhe i mundëson njeriut të hecë me lehtësi duke kursyer energjinë. Me zhvillimin e teknologjisë, njeriu fillon të përdorë këpucë dhe sot nuk mund të pa...

01 – Introduction To Chemistry – Online Chemistry Course – Learn Chemistry & Solve Problems

698 0

01 – Introduction To Chemistry – Online Chemistry Course – Learn Chemistry & Solve Problems

698 0

Ligjërimi para nxënësve është art i vërtetë. Këtë video 38 minutëshe e shikova me vëmendje deri në fund, sepse ligjëruesi ishte një mësues mjeshtër, rrëfimtarë i shkathtë, i kuptueshëm, i afërtë dhe i sinqertë. ...

Mankind Rising – Where do Humans Come From

224 0

Mankind Rising – Where do Humans Come From

224 0

Autorët e këtij dokumentari përpiqen të japin përgjigje në këto pyetje: Si u krijua qeliza e parë e gjallë para 4 miliard vitesh? Si ndodhën muatcionet gjjenetike që rezultuan me krijimin ne dy sekseve? ...

What is Emotional Intelligence?

156 0

What is Emotional Intelligence?

156 0

Në jetën shoqërore, ne mund të përjetojmë inteligjencën emocionale si ndjeshmëri ndaj gjendjes dhe ndjenjave të personit tjetër. Ndërsa në relacion me veten tonë, inteligjenca emocionale shfaqet si skepticizëm rr...

How The Netherlands Became The World’s Second Largest Agricultural Exporter

192 0

How The Netherlands Became The World’s Second Largest Agricultural Exporter

192 0

Holanda paska arritur të bëhet vendi i dytë në botë përkah eksportet e prodhimeve agrikulturale! Rendimentet e domateve në Holandë qenkan gati 5 herë më të larta se ato në SHBA ose Spanjë. Nga çdo ari tokë at...

910 GE Three Circles Tangent To Each Other

421 0

910 GE Three Circles Tangent To Each Other

421 0

Ky problem është për maturantët që duan të regjistrojnë fakultetin e matematikës. Provoni ta zgjidhni pa e shikuar videon, Nëse e zgjidhni këtë problem, atëherë provoni një tjetër të ngjashëm, por pak më të vë...

Total Internal Reflection (Laser Waterfall)

163 0

Total Internal Reflection (Laser Waterfall)

163 0

Në këtë eksperiment të thjeshtë demonstrohet reflektimi i dritës nga sipërfaqja e kontaktit në mes ujit dhe ajrit. Në këtë rast, laseri reflektohet brenda mureve të currilit të ujit dhe kështu e përcjellë rrjedhë...

WHY Sugar is as Bad as Alcohol (Fructose, The Liver Toxin)

187 0

WHY Sugar is as Bad as Alcohol (Fructose, The Liver Toxin)

187 0

Konsumi i sheqerit te ne është bërë një dietë "tradicionale" popullore. Shumë shpesh njerëzit e pinë një çaj apo kafe me aq shumë sheqer, saqë këto pije të shëndetshme shndërrohen në sherbet. Profesori i pedia...

Testing, Testing | Linda Darling-Hammond | TEDxStanford

298 0

Testing, Testing | Linda Darling-Hammond | TEDxStanford

298 0

Sipas profesoreshës së edukimit në Universitetin e Stanfordit, testet i bëjnë nxënësit të ndjejnë më shumë frikë dhe më pak kënaqësi. Ajo tregon edhe për vajzën e saj që kishte ardhur e tmerruar nga testi në qerd...

A mind-blowing explanation of the speed of light | Michelle Thaller

179 0

A mind-blowing explanation of the speed of light | Michelle Thaller

179 0

Kur një trup lëvizë me shpejtësi të madhe, masa e tij rritet. Mirëpo çka ndodhë nëse kjo shpejtësi i afrohet shumë afër shpejtësisë së dritës, apo e mbërrinë atë? Çka ndodhë me energjinë kinetike të një trupi që ...

Systems Change

109 0

Systems Change

109 0

Sistemet shoqërore janë komplekse dhe ato nuk mund të ndryshohen nëse nuk e kuptojmë këtë kompleksitet. Sistemet pra nuk mund të ndryshohen nëse e ndryshojmë vetëm një ose disa pjesë të tij, por vetëm nëse e ndry...

Balance Puzzles

176 0

Balance Puzzles

176 0

Zgjidhja e problemeve të përpiluara me mjeshtri është shumë interesante, dhe shpesh të nxënësit e nxitë kureshtjen dhe pasionin për lëndën. Në faqen https://brilliant.org mund të gjeni një numër të madh problem...

The Ingenious Design of the Aluminum Beverage Can

143 0

The Ingenious Design of the Aluminum Beverage Can

143 0

Kanaqet prej alumini janë një ambalazh mjaft i popullarizuar për pijet e ndryshme. Edhe pse duken të thjeshta, dizajni dhe prodhimi i tyre nuk është aspak punë e thjeshtë. Forma e përshtatshme për paketim, minim...

How to Save Our Planet

184 0

How to Save Our Planet

184 0

Aktivitetet e njeriut e kanë prishur baraspeshën në planetin tonë dhe kjo gjendje është e paqëndrueshme. Numri i madh i specieve është zhdukur dhe mjedisi jetësor i kafshëve të egra po zvoglohet dita ditës. Njeriu e ...

A Day in the Life of a Primary School Teacher

307 0

A Day in the Life of a Primary School Teacher

307 0

Për këtë fundjavë kemi zgjedhur një video për praktikat e avancuara të edukimit në shkollën fillore. Këtë video e kanë bërë pedagogët e Worchester University nga Britania e Madhe, duke treguar, përmes një shembul...

Can 100% renewable energy power the world? – Federico Rosei and Renzo Rosei

130 0

Can 100% renewable energy power the world? – Federico Rosei and Renzo Rosei

130 0

Gjenerimi dhe zbatimet e energjisë së ripërtëritshme janë gjithnjë e më të pranishme në jetën tonë. Mirëpo ekzistojnë ende kufizime për përdorimin e tyre në të gjitha sferat e përdorimit të energjisë. P.sh. një a...

Simulating Natural Selection

179 0

Simulating Natural Selection

179 0

Evolucioni biologjik përmes selekcionit natyror është njera prej teorive më të rëndësishme të shkencës së biologjisë dhe të shkencave në përgjithësi. Themeluesi i saj Charles Darwin (1809-1882) ka vëzhguar zhvill...

HISTORY OF IDEAS – Manners

231 0

HISTORY OF IDEAS – Manners

231 0

Mirësjellja e njerëzve ose maniret e mira, janë veçori e njerëzve me sjellje të kultivuar. Të sillesh mirë ndaj tjetrit dhe në shoqëri me njerëzit, i bën ata të ndihen mirë në shoqërinë tënde dhe të bën të ndihesh...

Greenland’s Ice Is Melting

114 0

Greenland’s Ice Is Melting

114 0

Sipas artikullit të Washington Post-it http://bit.ly/2Wc9pGt, shkrirja e akullnajave po ndodhë me një shpejtësi 6 herë më të madhe se në vitet 1980'. Pasojat e ngrohjes globale janë tashmë shumë të rënda dhe gjen...

Where Did Life Come From? (feat. PBS Space Time and Eons!)

223 0

Where Did Life Come From? (feat. PBS Space Time and Eons!)

223 0

Origjina e jetës është njëra çështjeve më interesante shkencore. Si e kanë shpjeguar shkencëtarët zanafillën e jetës gjatë historisë? A është jeta vetëm një proces kimik apo diçka më komplekse?

Inside Germany’s Most Harmful Energy Source: Brown Coal Blues

151 0

Inside Germany’s Most Harmful Energy Source: Brown Coal Blues

151 0

Të mësojmë nga përvojat e Gjermanisë dhe të mobilizohemi ta pengojmë me çdo kusht ndërtimin e centralit Kosova e Re! Aktivistët e mjedisit të pastër në Gjermani janë të vendosur dhe veprojnë pa u ndalur dhe duke ...

The hidden power of smiling | Ron Gutman

153 0

The hidden power of smiling | Ron Gutman

153 0

“Kurrë nuk mund ta kuptojë se sa shumë të mira mund të bëjë një buzëqeshje e thjeshtë.” – Nëna Tereze.

What is a Protein?

281 0

What is a Protein?

281 0

Tema e këtij video-animacioni janë proteinat, që janë molekula komplekse organike që janë të ndërtuara nga amino-acidet. Proteinat në trupin e njeriut përbëhen nga 21 lloje amino acidesh. Amino acidet janë të ndë...

From DNA to protein – 3D

210 0

From DNA to protein – 3D

210 0

Si prodhohen proteinat në qeliza, në bazë të informacioneve që gjenden në kodin DNA? Ky është njëri prej proceseve më të rëndësishëm në biologji që mundëson bartjen e tipareve trashëguese të qenieve të gjalla pre...

Ecological footprint: Do we fit on our planet?

91 0

Ecological footprint: Do we fit on our planet?

91 0

Njerzimi, me këtë tempo të shfrytëzimit të resurseve natyrore dhe të prodhimit të mbeturinave që po i krijon, ka nevojë për një panet më të madh! Përafërsisht i nevojitet një planet për 1.5 herë më i madh se ky q...

The Last Time the Globe Warmed

84 0

The Last Time the Globe Warmed

84 0

Ngrohja globale po ndodhë! Shkaqet për këtë janë tejet komplekse, por në rrënjën e problemit qëndron shfrytëzimi i pakontrolluar i lëndëve djegëse me prejardhje fosile: nafta, thëngjilli, gasi... Mirëpo, ngrohja ...

Lil Dicky – Earth (Official Music Video)

183 0

Lil Dicky – Earth (Official Music Video)

183 0

Një tregim i bukur muzikor i rapperit Lil Dicky (LD) për Tokën me këngëtarët e famshëm botëror, e në mesin e tyre edhe me Rita Orën. :-)

King Fisher Bird in Kosovo

256 0

King Fisher Bird in Kosovo

256 0

Arian Mavriqi entuziasti kosovar i xhirimit të zogjve, e ka bërë një xhirim të mrekullueshëm të këtij zogu të rrallë. Natyrisht mjetet e tij teknike janë modeste por entuziazmi i tijë e bënë të meritojë nofkën ES...

Quantum Theory – Full Documentary HD

182 0

Quantum Theory – Full Documentary HD

182 0

Fizika kuantike më mirë se asnjë teori deri tash po i shpiegon fenomenet e materies prej nivelit të përbërjes së atomeve e deri te galaksitë e Universit. Pse është kjo teori aq e suksesshme? A janë të gabuara teo...

Francezët Këndojnë Shqip | Janinës Ç’i Panë Sytë

314 0

Francezët Këndojnë Shqip | Janinës Ç’i Panë Sytë

314 0

FOLLOWS IN ENGLISH... Profesorët françez këndojnë këngë Labe në Katedralen Notre Dame në Paris! Një ngjarje e jashtëzakonshme që ka ndodhur para 5 vitesh dhe nuk harrohet. Këndimi i tyre është jashtëzakoni...

The Babies Teaching Kindness in Class – BBC News

142 0

The Babies Teaching Kindness in Class – BBC News

142 0

Konceptet bazë mbi të cilat është ndërtuar qyetetrimi po ndryshojnë me shpejtësi. Në shekullin XX njerëzit punonin shumë punë që ishin përsëritje mekanike e një numri operacionesh, kurse tash këtë lloj të punëve ...

How to speak so that people want to listen | Julian Treasure

184 0

How to speak so that people want to listen | Julian Treasure

184 0

Komunikimi njerëzor është shkathtësi që njeriu e kultivon tërë jetën e vet. Sapo të lind, fëmiu do të komunikojë me nënë e vet, me anëtarët e familjes, pastaj në shkollë e kështu me rradhë. Mënyra e të folurit...

Spain’s radical climate change plan | Picture This

73 0

Spain’s radical climate change plan | Picture This

73 0

Qeveria e Spanjës ka aprovuar një plan radikal për të kaluar në shfrytëzimin e energjive të ripërtëritshme tërësisht, 100%, deri në vitin 2050! Ky është vendi i pestë evropian që po vendosë të eliminojë plotësisht sh...

Algebra Basics: Solving Basic Equations Part 1 – Math Antics

190 0

Algebra Basics: Solving Basic Equations Part 1 – Math Antics

190 0

Tema e ekuacioneve algjebrike, veçanërisht për nxënësit e klasëve të ulëta, është zakonisht një sfidë për arsimtarët. Nxënësit do ta kënë të vështirë të kuptuarit e ekuacioneve nëse mbetemi me shpjegime vetëm në nive...

Unlock Your Inner Genius By Sadhguru | Think Beyond Survival | Mystics of India

131 0

Unlock Your Inner Genius By Sadhguru | Think Beyond Survival | Mystics of India

131 0

Prindërit shpesh nuk e vërejnë se në shtëpi e kanë fëminë që mund të jetë Picaso i ardhshëm, sepse ata mendojnë se fëmiu i tyre duhet të bëhet doktor! Edhe instinkti i mbijetesës, mënyra se si është e organizuar ...

How Close Are We to a Self-Driving World?

89 0

How Close Are We to a Self-Driving World?

89 0

Automjetet pa shofer ngadalë por me siguri do të pushtojnë rrugët e botës. Kjo teknologji po zhvillohet me hapa të shpejtuar nga kompanitë dhe universitetet me prestigjioze, por problemet që duhen zgjidhur mbes...