ZGJOI | STEM Education Portal with 2,500+ top quality YouTube videos
View As:
From DNA to protein – 3D

45 0

From DNA to protein – 3D

45 0

Si prodhohen proteinat në qeliza, në bazë të informacioneve që gjenden në kodin DNA? Ky është njëri prej proceseve më të rëndësishëm në biologji që mundëson bartjen e tipareve trashëguese të qenieve të gjalla pre...

Ecological footprint: Do we fit on our planet?

36 0

Ecological footprint: Do we fit on our planet?

36 0

Njerzimi, me këtë tempo të shfrytëzimit të resurseve natyrore dhe të prodhimit të mbeturinave që po i krijon, ka nevojë për një panet më të madh! Përafërsisht i nevojitet një planet për 1.5 herë më i madh se ky q...

The Last Time the Globe Warmed

38 0

The Last Time the Globe Warmed

38 0

Ngrohja globale po ndodhë! Shkaqet për këtë janë tejet komplekse, por në rrënjën e problemit qëndron shfrytëzimi i pakontrolluar i lëndëve djegëse me prejardhje fosile: nafta, thëngjilli, gasi... Mirëpo, ngrohja ...

Lil Dicky – Earth (Official Music Video)

138 0

Lil Dicky – Earth (Official Music Video)

138 0

Një tregim i bukur muzikor i rapperit Lil Dicky (LD) për Tokën me këngëtarët e famshëm botëror, e në mesin e tyre edhe me Rita Orën. :-)

King Fisher Bird in Kosovo

220 0

King Fisher Bird in Kosovo

220 0

Arian Mavriqi entuziasti kosovar i xhirimit të zogjve, e ka bërë një xhirim të mrekullueshëm të këtij zogu të rrallë. Natyrisht mjetet e tij teknike janë modeste por entuziazmi i tijë e bënë të meritojë nofkën ES...

Quantum Theory – Full Documentary HD

141 0

Quantum Theory – Full Documentary HD

141 0

Fizika kuantike më mirë se asnjë teori deri tash po i shpiegon fenomenet e materies prej nivelit të përbërjes së atomeve e deri te galaksitë e Universit. Pse është kjo teori aq e suksesshme? A janë të gabuara teo...

Francezët Këndojnë Shqip | Janinës Ç’i Panë Sytë

287 0

Francezët Këndojnë Shqip | Janinës Ç’i Panë Sytë

287 0

FOLLOWS IN ENGLISH... Profesorët françez këndojnë këngë Labe në Katedralen Notre Dame në Paris! Një ngjarje e jashtëzakonshme që ka ndodhur para 5 vitesh dhe nuk harrohet. Këndimi i tyre është jashtëzakoni...

The Babies Teaching Kindness in Class – BBC News

111 0

The Babies Teaching Kindness in Class – BBC News

111 0

Konceptet bazë mbi të cilat është ndërtuar qyetetrimi po ndryshojnë me shpejtësi. Në shekullin XX njerëzit punonin shumë punë që ishin përsëritje mekanike e një numri operacionesh, kurse tash këtë lloj të punëve ...

How to speak so that people want to listen | Julian Treasure

150 0

How to speak so that people want to listen | Julian Treasure

150 0

Komunikimi njerëzor është shkathtësi që njeriu e kultivon tërë jetën e vet. Sapo të lind, fëmiu do të komunikojë me nënë e vet, me anëtarët e familjes, pastaj në shkollë e kështu me rradhë. Mënyra e të folurit...

Spain’s radical climate change plan | Picture This

53 0

Spain’s radical climate change plan | Picture This

53 0

Qeveria e Spanjës ka aprovuar një plan radikal për të kaluar në shfrytëzimin e energjive të ripërtëritshme tërësisht, 100%, deri në vitin 2050! Ky është vendi i pestë evropian që po vendosë të eliminojë plotësisht sh...

Algebra Basics: Solving Basic Equations Part 1 – Math Antics

126 0

Algebra Basics: Solving Basic Equations Part 1 – Math Antics

126 0

Tema e ekuacioneve algjebrike, veçanërisht për nxënësit e klasëve të ulëta, është zakonisht një sfidë për arsimtarët. Nxënësit do ta kënë të vështirë të kuptuarit e ekuacioneve nëse mbetemi me shpjegime vetëm në nive...

Unlock Your Inner Genius By Sadhguru | Think Beyond Survival | Mystics of India

104 0

Unlock Your Inner Genius By Sadhguru | Think Beyond Survival | Mystics of India

104 0

Prindërit shpesh nuk e vërejnë se në shtëpi e kanë fëminë që mund të jetë Picaso i ardhshëm, sepse ata mendojnë se fëmiu i tyre duhet të bëhet doktor! Edhe instinkti i mbijetesës, mënyra se si është e organizuar ...

How Close Are We to a Self-Driving World?

73 0

How Close Are We to a Self-Driving World?

73 0

Automjetet pa shofer ngadalë por me siguri do të pushtojnë rrugët e botës. Kjo teknologji po zhvillohet me hapa të shpejtuar nga kompanitë dhe universitetet me prestigjioze, por problemet që duhen zgjidhur mbes...

How Cape Town’s Residents Are Surviving the Water Crisis—For Now | National Geographic

158 0

How Cape Town’s Residents Are Surviving the Water Crisis—For Now | National Geographic

158 0

Mbi 5 miliard njerëz mund të ballafaqohen me mungesën e ujit në tërë globin në vitin 2050! Ky është alarmi që ka dalë prej këto ditë nga Banka Botërore. Një studim shumë serioz që e ka bërë Banka Botërore për K...

Scientists report ‘groundbreaking’ black hole findings from the Event Horizon Telescope – watch live

507 0

Scientists report ‘groundbreaking’ black hole findings from the Event Horizon Telescope – watch live

507 0

Sot është ditë feste për njerëzimin! Më 10 prill 2019 në ora 15.00 sipas kohës në Kosovë u shpall, për herë të parë në historinë e astronomisë, imazhi spektakular i vrimës së zezë gjigande, që gjendet në qendër t...

Event Horizon Telescope – announcement preview!

147 0

Event Horizon Telescope – announcement preview!

147 0

Teleskopi i përbërë prej rrjetit të teleskopëve më të fiqishëm botëror që formojnë një teleskop virtual që ka përmasat e Tokës, do të mundësojë vëzhgimin e objekteve astrofizike në thellësitë e Universit. Projekt...

10 Amazing Experiments with Water

529 0

10 Amazing Experiments with Water

529 0

Eksperimente të thjeshta dhe shumë atraktive për të demonstruar vetitë e mahnitshme të ujit.

How Do Touchscreens Work?

130 0

How Do Touchscreens Work?

130 0

Ekranet me prekje po i përdorim vazhdimisht, e pse të mos mësojmë se si funksionojnë?

Oprah Winfrey talks with Thich Nhat Hanh Excerpt – Powerful

134 0

Oprah Winfrey talks with Thich Nhat Hanh Excerpt – Powerful

134 0

Njeriu që mund ta quajmë mësues të dashurisë, të tolerancës, të mirkuptimit, të bashkëndjesisë me vuajtjet e tjetrit, të dhembshurisë, të aftësisë së të ndëgjuarit të vëmendshëm, Thich Nhat Hanh, prift Zen budist...

Learn to shine bright- the importance of self care for teachers. | Kelly Hopkinson | TEDxNorwichED

316 0

Learn to shine bright- the importance of self care for teachers. | Kelly Hopkinson | TEDxNorwichED

316 0

Mësuesja ose mësuesi e ka një barë të rëndë të përgjegjësisë për ti ngritur, ndërgjegjësuar, edukuar, ndihmuar dhe dashur nxënësit e vet që janë e ardhmja jonë. Kjo ndjenjë e përgjegjësisë e bënë shumë të rëndë...

Germany: The world’s first major renewable energy economy

257 0

Germany: The world’s first major renewable energy economy

257 0

Dokumentari 30 minutësh i TV Offener Kanal Magdeburg i kushtohet energjive të ripërtëritshme në Gjermani dhe në botë.1. Derisa Qeveria e Kosovës ende vazhdon me përpjekjet për të ndërtuar termocentralin me thengj...

The power of believing that you can improve | Carol Dweck

188 0

The power of believing that you can improve | Carol Dweck

188 0

Në këtë tregim fascinues, profesoresha e psikologjisë në Universitetin e Stanford-it, Carol Dweck, flet për konceptin e “mendësisë zhvilluese” (Ang. growth mindset), që mbështetet në tezën se inteligjenca dhe cil...

Artificial Intelligence, the History and Future – with Chris Bishop

105 0

Artificial Intelligence, the History and Future – with Chris Bishop

105 0

A mund të mendojë një makinë? Kjo ishte një pyetje thelbësore, që para 90 vitesh e bënë Alan Turing, matematikan në Universitetin e Cambridge dhe themeluesi i shkencave kompjuterike bashkëkohore.Sot këto shkenc...

A recipe for cutting food waste | Peter Lehner | TEDxManhattan

125 0

A recipe for cutting food waste | Peter Lehner | TEDxManhattan

125 0

Në SHBA hedhet 40% e prodhimeve ushqimore, që është sasi tmerrësisht e madhe, ndërsa ne as që e dimë se sa ushqim na tepron dhe përfundon në bërllok. Të kujtojmë vetëm pjatat me ushqime të mbetura pasi të përfund...

Simple Shortcuts You Only Need to Use

1.05K 0

Simple Shortcuts You Only Need to Use

1.05K 0

Mësoni disa shkurtesa që mund të ju bëjnë punën shumë më të lehtë me Windows.

Where did the Moon come from? A new theory | Sarah T. Stewart

204 0

Where did the Moon come from? A new theory | Sarah T. Stewart

204 0

Shkenca asnjëherë nuk e thotë fjalën e fundit, nuk e thotë të vërtetën absolute, sepse gjithmonë zbulohen fakte të reja dhe kështu deri në pafundësi. Një shembull i të menduarit "jashta kutisë" e keni në këtë tre...

How to Start a Speech

286 0

How to Start a Speech

286 0

Oratoria ka qenë mjeshtëri e ligjërimit që nga kohët më të lashta. Filozofët, si rregull, gjithmonë kanë qenë oratorë të shquar. Në botën moderne digjitale, oratoria nuk po e humb vlerën e vet, por përkundrazi, p...

You Will Never Be Lazy Again | Jim Kwik

261 0

You Will Never Be Lazy Again | Jim Kwik

261 0

Si të bëjmë ditën sa më produktive? Cilat janë shprehitë që duhet ti praktikojmë çdo ditë dhe si të bëjmë një strategji për të mësuar më lehtë dhe më shpejtë? Përgjigjet në këto pyetje do ti gjeni në këtë intervi...

Europe Bans Single-Use Plastic!

114 0

Europe Bans Single-Use Plastic!

114 0

Me një vendim gati unanim, Parlamenti evropian votoi për ndalimin e përdorimit të ambalazhit plastik për një përdorim (qeset, shishet, pipat, etj.). Ky vendim e ka edhe afatin e zbatimit të plotë, më së largu der...

Every couple needs to see this | Radhanath Swami

174 0

Every couple needs to see this | Radhanath Swami

174 0

Spiritualisti, mësuesi i jogës dhe humanisti Radhanath Swami, na flet për kohën e tij të fëmijërisë kur prindërit e tij nuk e duronin njëri tjetrin dhe bënin fjalë për ndarje.

How to start a Container Garden from Seed Easy! STEP by STEP grow vegetables plant organic

217 0

How to start a Container Garden from Seed Easy! STEP by STEP grow vegetables plant organic

217 0

Nëse keni kopsht ose edhe një ballkon, provoni të kultivoni perime organike në kontejnerë... tash është koha e duhur!

Meet Peter Tabichi, the teacher who won $1million Global Teacher Prize

429 0

Meet Peter Tabichi, the teacher who won $1million Global Teacher Prize

429 0

Ky mësues kenian është një shembull i pedagogut dhe njeriut me virtyte të larta njerëzore. Puna e tij është një tregim jashtëzakonisht frymëzues, andaj edhe e ka merituar këtë çmim të lartë në mesin e më se 10,00...

This is Elon Musk’s key to Tesla’s future

132 0

This is Elon Musk’s key to Tesla’s future

132 0

Dealing With Anger, Resistance And Pessimism

207 0

Dealing With Anger, Resistance And Pessimism

207 0

HOW TO BUILD GOOD STUDY HABITS

264 0

HOW TO BUILD GOOD STUDY HABITS

264 0

Pink Floyd – Another Brick In The Wall (HQ)

221 0

Pink Floyd – Another Brick In The Wall (HQ)

221 0

Solar Power Plants | The Next Big Thing?

181 0

Solar Power Plants | The Next Big Thing?

181 0

How to Become More Disciplined (animated short story)

183 0

9 Awesome Science Tricks Using Static Electricity!

651 0

A Proof that 0 = 1 (Can You Spot the Mistake?)

708 0

A Proof that 0 = 1 (Can You Spot the Mistake?)

708 0

Alternative Math | Short Film

595 0

Alternative Math | Short Film

595 0

Porosi për të rinjtë nga Dr Dr Halil Krasniqi, kirurg, shkencëtar, inovator dhe humanist

507 0

Birth of Civilization 2008

273 0

Birth of Civilization 2008

273 0

How to raise successful kids — without over-parenting | Julie Lythcott-Haims

535 0

What happens when our computers get smarter than we are? | Nick Bostrom

184 0

The Amazing World Of Gravity (Full Physics Documentary) | Spark

239 0

15 Social Entrepreneurs and Their Crazy Ideas (Rainer Höll, Ashoka DE) | DLDsummer 16

177 0

The Five Tibetan Rites | SRMD Yoga

452 0

The Five Tibetan Rites | SRMD Yoga

452 0

The kilogram has changed forever. Here’s why.

454 0

The kilogram has changed forever. Here’s why.

454 0

This Is the Future of Education

309 0

This Is the Future of Education

309 0

Redefining Learning & Teaching using Technology. | Jason Brown | TEDxNorwichED

200 0

Digital transformation: are you ready for exponential change? Futurist Gerd Leonhard, TFAStudios

260 0

Pollution (Land, Air and Water Pollution)

718 0

Pollution (Land, Air and Water Pollution)

718 0

Why Meat is the Best Worst Thing in the World 🍔

1.57K 0

Why Meat is the Best Worst Thing in the World 🍔

1.57K 0

Isaac Newton: His life and Work – Simon Schaffer 1983

1.85K 0

Isaac Newton: His life and Work – Simon Schaffer 1983

1.85K 0

Shumëzimi i shumës dhe i ndryshimit Sharr Bujari kl3 Mësuese Igballe Galica

10.34K 0

Metoda Feynman për mësim efikas

14.70K 0

Metoda Feynman për mësim efikas

14.70K 0

Arizona State University Graduation Speech by Mentor Dida

19.96K 0

Arizona State University Graduation Speech by Mentor Dida

19.96K 0

Koncepte bazë të punës me Windows Leonit Kelmendi Fatjona Shaqiri Prof Kimete Dida

3.32K 0

Energjia, Diar Maloku, nxënës i kl 6

1.23K 0

Energjia, Diar Maloku, nxënës i kl 6

1.23K 0

Ibn Sina (performed by Roger Worrod)

5.04K 0

Ibn Sina (performed by Roger Worrod)

5.04K 0

For the love of Physics – Professor Walter Lewin, M.I.T.

7.46K 0

Video #1: Lidershipi, bashkpunimi, dhe njeri i shkelqyer

5.52K 0

Avullimi,vlimi dhe kondensimi, Tringa Haxhiu, kl.6

1.96K 0

Avullimi,vlimi dhe kondensimi, Tringa Haxhiu, kl.6

1.96K 0

Koha dhe matja e saj – Sharr Bujari kl 4

3.18K 0

Koha dhe matja e saj – Sharr Bujari kl 4

3.18K 0

Sistemi Diellor: Hyrje

3.83K 0

Sistemi Diellor: Hyrje

3.83K 0

Dukuritë e nxehtësisë, Dijedon Selmani, nx, i kl 9, prof Shqipe Llonçari

1.02K 0

Sistemi kompjuterik – Guri Rugova, kl.9

2.31K 0

Sistemi kompjuterik – Guri Rugova, kl.9

2.31K 0

Pythagorean Theorem Proof (Geometry)

6.76K 0

Pythagorean Theorem Proof (Geometry)

6.76K 0

The Sun

3.43K 0

The Sun

3.43K 0

Formimi i thengjillit 3D

2.56K 0

Formimi i thengjillit 3D

2.56K 0

How does a Thermal power plant work ?

4.95K 0

How does a Thermal power plant work ?

4.95K 0

Transistorët, Erion Heta, kl 9

802 0

Transistorët, Erion Heta, kl 9

802 0

Alma Loki kampione e botës në karate duke ushtruar

3.48K 0

Alma Loki kampione e botës në karate duke ushtruar

3.48K 0

Everything We Think We Know About Addiction Is Wrong

3.49K 0

Everything We Think We Know About Addiction Is Wrong

3.49K 0

Si tretet kripa në ujë

1.72K 0

Si tretet kripa në ujë

1.72K 0

Yjet, Dielli dhe galaktikat

1.19K 0

Yjet, Dielli dhe galaktikat

1.19K 0

UDHËZIME PËR PUNIMIN E VIDEOVE

2.18K 0

UDHËZIME PËR PUNIMIN E VIDEOVE

2.18K 0

Introduction: SOLAR SYSTEM

2.44K 0

Introduction: SOLAR SYSTEM

2.44K 0