View As:
Making Windows 10 Run Blazingly Fast For Free

237 0

Making Windows 10 Run Blazingly Fast For Free

237 0

Kompjuteri i juaj mund të ketë shpejtësi më të vogël se kur ka qenë i ri... Shikoni këtë video deri në fund, pa u ndalur dhe pastaj shikoni përsëri prej fillimit dhe veproni hap pas hapi, sipas udhëzimeve. ...

Math Antics – Basic Probability

194 0

Math Antics – Basic Probability

194 0

Nxënës të dashur. Nëse ende nuk e keni kuptuar mirë së çka është probabiliteti, shikoni këtë video të Math Antics që është gjithmonë fantastike! Mos harroni të vizitoni edhe faqen e tyre http://bit.ly/2ErXuh1...

The Most Advanced Civilization In The Universe

117 0

The Most Advanced Civilization In The Universe

117 0

Në përmasat kosmike, një qytetrim është i pushtetshëm nëse zotëron me sasi sa më të madhe të energjisë. Në bazë të këtij koncepti, qytetrimet në univers mund të klasifikohen në tre tipe qytetrimesh: qytetrim plan...

PHC Film: Soil is a living organism

94 0

PHC Film: Soil is a living organism

94 0

Toka humusore është një ambient biologjik ideal ku rriten rrënjët e bimëve. Ajo përmbanë minerale, rërë, ujë, ajër si dhe organizma të gjallë e të vdekur, përfshirë një llojllojshmëri të mikro organizmave. Mik...

How Shoes Changed The Way Humans Walk

185 0

How Shoes Changed The Way Humans Walk

185 0

Shputa e këmbës së njeriut është një mekanizëm tejet kompleks dhe i mundëson njeriut të hecë me lehtësi duke kursyer energjinë. Me zhvillimin e teknologjisë, njeriu fillon të përdorë këpucë dhe sot nuk mund të pa...

01 – Introduction To Chemistry – Online Chemistry Course – Learn Chemistry & Solve Problems

698 0

01 – Introduction To Chemistry – Online Chemistry Course – Learn Chemistry & Solve Problems

698 0

Ligjërimi para nxënësve është art i vërtetë. Këtë video 38 minutëshe e shikova me vëmendje deri në fund, sepse ligjëruesi ishte një mësues mjeshtër, rrëfimtarë i shkathtë, i kuptueshëm, i afërtë dhe i sinqertë. ...

Mankind Rising – Where do Humans Come From

224 0

Mankind Rising – Where do Humans Come From

224 0

Autorët e këtij dokumentari përpiqen të japin përgjigje në këto pyetje: Si u krijua qeliza e parë e gjallë para 4 miliard vitesh? Si ndodhën muatcionet gjjenetike që rezultuan me krijimin ne dy sekseve? ...

What is Emotional Intelligence?

156 0

What is Emotional Intelligence?

156 0

Në jetën shoqërore, ne mund të përjetojmë inteligjencën emocionale si ndjeshmëri ndaj gjendjes dhe ndjenjave të personit tjetër. Ndërsa në relacion me veten tonë, inteligjenca emocionale shfaqet si skepticizëm rr...

How The Netherlands Became The World’s Second Largest Agricultural Exporter

192 0

How The Netherlands Became The World’s Second Largest Agricultural Exporter

192 0

Holanda paska arritur të bëhet vendi i dytë në botë përkah eksportet e prodhimeve agrikulturale! Rendimentet e domateve në Holandë qenkan gati 5 herë më të larta se ato në SHBA ose Spanjë. Nga çdo ari tokë at...

910 GE Three Circles Tangent To Each Other

421 0

910 GE Three Circles Tangent To Each Other

421 0

Ky problem është për maturantët që duan të regjistrojnë fakultetin e matematikës. Provoni ta zgjidhni pa e shikuar videon, Nëse e zgjidhni këtë problem, atëherë provoni një tjetër të ngjashëm, por pak më të vë...

Total Internal Reflection (Laser Waterfall)

163 0

Total Internal Reflection (Laser Waterfall)

163 0

Në këtë eksperiment të thjeshtë demonstrohet reflektimi i dritës nga sipërfaqja e kontaktit në mes ujit dhe ajrit. Në këtë rast, laseri reflektohet brenda mureve të currilit të ujit dhe kështu e përcjellë rrjedhë...

WHY Sugar is as Bad as Alcohol (Fructose, The Liver Toxin)

187 0

WHY Sugar is as Bad as Alcohol (Fructose, The Liver Toxin)

187 0

Konsumi i sheqerit te ne është bërë një dietë "tradicionale" popullore. Shumë shpesh njerëzit e pinë një çaj apo kafe me aq shumë sheqer, saqë këto pije të shëndetshme shndërrohen në sherbet. Profesori i pedia...

Testing, Testing | Linda Darling-Hammond | TEDxStanford

298 0

Testing, Testing | Linda Darling-Hammond | TEDxStanford

298 0

Sipas profesoreshës së edukimit në Universitetin e Stanfordit, testet i bëjnë nxënësit të ndjejnë më shumë frikë dhe më pak kënaqësi. Ajo tregon edhe për vajzën e saj që kishte ardhur e tmerruar nga testi në qerd...

A mind-blowing explanation of the speed of light | Michelle Thaller

179 0

A mind-blowing explanation of the speed of light | Michelle Thaller

179 0

Kur një trup lëvizë me shpejtësi të madhe, masa e tij rritet. Mirëpo çka ndodhë nëse kjo shpejtësi i afrohet shumë afër shpejtësisë së dritës, apo e mbërrinë atë? Çka ndodhë me energjinë kinetike të një trupi që ...

Systems Change

109 0

Systems Change

109 0

Sistemet shoqërore janë komplekse dhe ato nuk mund të ndryshohen nëse nuk e kuptojmë këtë kompleksitet. Sistemet pra nuk mund të ndryshohen nëse e ndryshojmë vetëm një ose disa pjesë të tij, por vetëm nëse e ndry...

Balance Puzzles

176 0

Balance Puzzles

176 0

Zgjidhja e problemeve të përpiluara me mjeshtri është shumë interesante, dhe shpesh të nxënësit e nxitë kureshtjen dhe pasionin për lëndën. Në faqen https://brilliant.org mund të gjeni një numër të madh problem...

The Ingenious Design of the Aluminum Beverage Can

143 0

The Ingenious Design of the Aluminum Beverage Can

143 0

Kanaqet prej alumini janë një ambalazh mjaft i popullarizuar për pijet e ndryshme. Edhe pse duken të thjeshta, dizajni dhe prodhimi i tyre nuk është aspak punë e thjeshtë. Forma e përshtatshme për paketim, minim...

How to Save Our Planet

184 0

How to Save Our Planet

184 0

Aktivitetet e njeriut e kanë prishur baraspeshën në planetin tonë dhe kjo gjendje është e paqëndrueshme. Numri i madh i specieve është zhdukur dhe mjedisi jetësor i kafshëve të egra po zvoglohet dita ditës. Njeriu e ...

A Day in the Life of a Primary School Teacher

307 0

A Day in the Life of a Primary School Teacher

307 0

Për këtë fundjavë kemi zgjedhur një video për praktikat e avancuara të edukimit në shkollën fillore. Këtë video e kanë bërë pedagogët e Worchester University nga Britania e Madhe, duke treguar, përmes një shembul...

Can 100% renewable energy power the world? – Federico Rosei and Renzo Rosei

130 0

Can 100% renewable energy power the world? – Federico Rosei and Renzo Rosei

130 0

Gjenerimi dhe zbatimet e energjisë së ripërtëritshme janë gjithnjë e më të pranishme në jetën tonë. Mirëpo ekzistojnë ende kufizime për përdorimin e tyre në të gjitha sferat e përdorimit të energjisë. P.sh. një a...

Simulating Natural Selection

179 0

Simulating Natural Selection

179 0

Evolucioni biologjik përmes selekcionit natyror është njera prej teorive më të rëndësishme të shkencës së biologjisë dhe të shkencave në përgjithësi. Themeluesi i saj Charles Darwin (1809-1882) ka vëzhguar zhvill...

HISTORY OF IDEAS – Manners

231 0

HISTORY OF IDEAS – Manners

231 0

Mirësjellja e njerëzve ose maniret e mira, janë veçori e njerëzve me sjellje të kultivuar. Të sillesh mirë ndaj tjetrit dhe në shoqëri me njerëzit, i bën ata të ndihen mirë në shoqërinë tënde dhe të bën të ndihesh...

Greenland’s Ice Is Melting

114 0

Greenland’s Ice Is Melting

114 0

Sipas artikullit të Washington Post-it http://bit.ly/2Wc9pGt, shkrirja e akullnajave po ndodhë me një shpejtësi 6 herë më të madhe se në vitet 1980'. Pasojat e ngrohjes globale janë tashmë shumë të rënda dhe gjen...

Where Did Life Come From? (feat. PBS Space Time and Eons!)

223 0

Where Did Life Come From? (feat. PBS Space Time and Eons!)

223 0

Origjina e jetës është njëra çështjeve më interesante shkencore. Si e kanë shpjeguar shkencëtarët zanafillën e jetës gjatë historisë? A është jeta vetëm një proces kimik apo diçka më komplekse?