View As:
From DNA to protein – 3D

45 0

From DNA to protein – 3D

45 0

Si prodhohen proteinat në qeliza, në bazë të informacioneve që gjenden në kodin DNA? Ky është njëri prej proceseve më të rëndësishëm në biologji që mundëson bartjen e tipareve trashëguese të qenieve të gjalla pre...

Ecological footprint: Do we fit on our planet?

36 0

Ecological footprint: Do we fit on our planet?

36 0

Njerzimi, me këtë tempo të shfrytëzimit të resurseve natyrore dhe të prodhimit të mbeturinave që po i krijon, ka nevojë për një panet më të madh! Përafërsisht i nevojitet një planet për 1.5 herë më i madh se ky q...

The Last Time the Globe Warmed

38 0

The Last Time the Globe Warmed

38 0

Ngrohja globale po ndodhë! Shkaqet për këtë janë tejet komplekse, por në rrënjën e problemit qëndron shfrytëzimi i pakontrolluar i lëndëve djegëse me prejardhje fosile: nafta, thëngjilli, gasi... Mirëpo, ngrohja ...

Lil Dicky – Earth (Official Music Video)

138 0

Lil Dicky – Earth (Official Music Video)

138 0

Një tregim i bukur muzikor i rapperit Lil Dicky (LD) për Tokën me këngëtarët e famshëm botëror, e në mesin e tyre edhe me Rita Orën. :-)

King Fisher Bird in Kosovo

220 0

King Fisher Bird in Kosovo

220 0

Arian Mavriqi entuziasti kosovar i xhirimit të zogjve, e ka bërë një xhirim të mrekullueshëm të këtij zogu të rrallë. Natyrisht mjetet e tij teknike janë modeste por entuziazmi i tijë e bënë të meritojë nofkën ES...

Quantum Theory – Full Documentary HD

141 0

Quantum Theory – Full Documentary HD

141 0

Fizika kuantike më mirë se asnjë teori deri tash po i shpiegon fenomenet e materies prej nivelit të përbërjes së atomeve e deri te galaksitë e Universit. Pse është kjo teori aq e suksesshme? A janë të gabuara teo...

Francezët Këndojnë Shqip | Janinës Ç’i Panë Sytë

287 0

Francezët Këndojnë Shqip | Janinës Ç’i Panë Sytë

287 0

FOLLOWS IN ENGLISH... Profesorët françez këndojnë këngë Labe në Katedralen Notre Dame në Paris! Një ngjarje e jashtëzakonshme që ka ndodhur para 5 vitesh dhe nuk harrohet. Këndimi i tyre është jashtëzakoni...

The Babies Teaching Kindness in Class – BBC News

111 0

The Babies Teaching Kindness in Class – BBC News

111 0

Konceptet bazë mbi të cilat është ndërtuar qyetetrimi po ndryshojnë me shpejtësi. Në shekullin XX njerëzit punonin shumë punë që ishin përsëritje mekanike e një numri operacionesh, kurse tash këtë lloj të punëve ...

How to speak so that people want to listen | Julian Treasure

150 0

How to speak so that people want to listen | Julian Treasure

150 0

Komunikimi njerëzor është shkathtësi që njeriu e kultivon tërë jetën e vet. Sapo të lind, fëmiu do të komunikojë me nënë e vet, me anëtarët e familjes, pastaj në shkollë e kështu me rradhë. Mënyra e të folurit...

Spain’s radical climate change plan | Picture This

53 0

Spain’s radical climate change plan | Picture This

53 0

Qeveria e Spanjës ka aprovuar një plan radikal për të kaluar në shfrytëzimin e energjive të ripërtëritshme tërësisht, 100%, deri në vitin 2050! Ky është vendi i pestë evropian që po vendosë të eliminojë plotësisht sh...

Algebra Basics: Solving Basic Equations Part 1 – Math Antics

126 0

Algebra Basics: Solving Basic Equations Part 1 – Math Antics

126 0

Tema e ekuacioneve algjebrike, veçanërisht për nxënësit e klasëve të ulëta, është zakonisht një sfidë për arsimtarët. Nxënësit do ta kënë të vështirë të kuptuarit e ekuacioneve nëse mbetemi me shpjegime vetëm në nive...

Unlock Your Inner Genius By Sadhguru | Think Beyond Survival | Mystics of India

104 0

Unlock Your Inner Genius By Sadhguru | Think Beyond Survival | Mystics of India

104 0

Prindërit shpesh nuk e vërejnë se në shtëpi e kanë fëminë që mund të jetë Picaso i ardhshëm, sepse ata mendojnë se fëmiu i tyre duhet të bëhet doktor! Edhe instinkti i mbijetesës, mënyra se si është e organizuar ...

How Close Are We to a Self-Driving World?

73 0

How Close Are We to a Self-Driving World?

73 0

Automjetet pa shofer ngadalë por me siguri do të pushtojnë rrugët e botës. Kjo teknologji po zhvillohet me hapa të shpejtuar nga kompanitë dhe universitetet me prestigjioze, por problemet që duhen zgjidhur mbes...

How Cape Town’s Residents Are Surviving the Water Crisis—For Now | National Geographic

158 0

How Cape Town’s Residents Are Surviving the Water Crisis—For Now | National Geographic

158 0

Mbi 5 miliard njerëz mund të ballafaqohen me mungesën e ujit në tërë globin në vitin 2050! Ky është alarmi që ka dalë prej këto ditë nga Banka Botërore. Një studim shumë serioz që e ka bërë Banka Botërore për K...

Scientists report ‘groundbreaking’ black hole findings from the Event Horizon Telescope – watch live

507 0

Scientists report ‘groundbreaking’ black hole findings from the Event Horizon Telescope – watch live

507 0

Sot është ditë feste për njerëzimin! Më 10 prill 2019 në ora 15.00 sipas kohës në Kosovë u shpall, për herë të parë në historinë e astronomisë, imazhi spektakular i vrimës së zezë gjigande, që gjendet në qendër t...

Event Horizon Telescope – announcement preview!

147 0

Event Horizon Telescope – announcement preview!

147 0

Teleskopi i përbërë prej rrjetit të teleskopëve më të fiqishëm botëror që formojnë një teleskop virtual që ka përmasat e Tokës, do të mundësojë vëzhgimin e objekteve astrofizike në thellësitë e Universit. Projekt...

10 Amazing Experiments with Water

529 0

10 Amazing Experiments with Water

529 0

Eksperimente të thjeshta dhe shumë atraktive për të demonstruar vetitë e mahnitshme të ujit.

How Do Touchscreens Work?

130 0

How Do Touchscreens Work?

130 0

Ekranet me prekje po i përdorim vazhdimisht, e pse të mos mësojmë se si funksionojnë?

Oprah Winfrey talks with Thich Nhat Hanh Excerpt – Powerful

134 0

Oprah Winfrey talks with Thich Nhat Hanh Excerpt – Powerful

134 0

Njeriu që mund ta quajmë mësues të dashurisë, të tolerancës, të mirkuptimit, të bashkëndjesisë me vuajtjet e tjetrit, të dhembshurisë, të aftësisë së të ndëgjuarit të vëmendshëm, Thich Nhat Hanh, prift Zen budist...

Learn to shine bright- the importance of self care for teachers. | Kelly Hopkinson | TEDxNorwichED

316 0

Learn to shine bright- the importance of self care for teachers. | Kelly Hopkinson | TEDxNorwichED

316 0

Mësuesja ose mësuesi e ka një barë të rëndë të përgjegjësisë për ti ngritur, ndërgjegjësuar, edukuar, ndihmuar dhe dashur nxënësit e vet që janë e ardhmja jonë. Kjo ndjenjë e përgjegjësisë e bënë shumë të rëndë...

Germany: The world’s first major renewable energy economy

257 0

Germany: The world’s first major renewable energy economy

257 0

Dokumentari 30 minutësh i TV Offener Kanal Magdeburg i kushtohet energjive të ripërtëritshme në Gjermani dhe në botë.1. Derisa Qeveria e Kosovës ende vazhdon me përpjekjet për të ndërtuar termocentralin me thengj...

The power of believing that you can improve | Carol Dweck

188 0

The power of believing that you can improve | Carol Dweck

188 0

Në këtë tregim fascinues, profesoresha e psikologjisë në Universitetin e Stanford-it, Carol Dweck, flet për konceptin e “mendësisë zhvilluese” (Ang. growth mindset), që mbështetet në tezën se inteligjenca dhe cil...

Artificial Intelligence, the History and Future – with Chris Bishop

105 0

Artificial Intelligence, the History and Future – with Chris Bishop

105 0

A mund të mendojë një makinë? Kjo ishte një pyetje thelbësore, që para 90 vitesh e bënë Alan Turing, matematikan në Universitetin e Cambridge dhe themeluesi i shkencave kompjuterike bashkëkohore.Sot këto shkenc...

A recipe for cutting food waste | Peter Lehner | TEDxManhattan

125 0

A recipe for cutting food waste | Peter Lehner | TEDxManhattan

125 0

Në SHBA hedhet 40% e prodhimeve ushqimore, që është sasi tmerrësisht e madhe, ndërsa ne as që e dimë se sa ushqim na tepron dhe përfundon në bërllok. Të kujtojmë vetëm pjatat me ushqime të mbetura pasi të përfund...