Antonio Vivaldi – Scanderbeg, opera (fragments) (1718) RV 732

421
Published on 21/08/2019 by

Numri i veprave artistike që i kushtohen Skenderbeut është me mijëra. Kjo operë e kompozitorit të madh te epokës së barokut, Antonio Vivaldi, e ka pasur premierën në Firencë sepse Komuna e Firencës me këtë vepër e ka shënuar 250 vjetorin e vdekjes se heroit tonë kombëtar dhe heroit mbarë evropian.

Category