Balance Puzzles

342
Published on 08/05/2019 by

Zgjidhja e problemeve të përpiluara me mjeshtri është shumë interesante, dhe shpesh të nxënësit e nxitë kureshtjen dhe pasionin për lëndën. Në faqen https://brilliant.org mund të gjeni një numër të madh problemesh për matematikë, fizikë e shkenca tjera, që do ti pëlqejnë nxënësit e juaj.

Në këtë video është paraqitur një problem interesant, përmes të cilit ilustrohet koncepti i barazimit dhe ekuacioneve, duke përdorur peshoren balancuese.

Category