Dinosaurs 101 | National Geographic

581
Published on 29/11/2019 by

Dinosaurët janë paraqitur në Tokë para rreth 240 milion vitesh dhe epoka e tyre ka zgjatur 175 milion vite. Këto specie janë zhdukur pothuajse plotësisht para rreth 65 milion vitesh. Sa për të bërë paralele, malet Himalaya kanë filluar të formësohen para rreth 50 milion vitesh si rezultat i ndeshjes së pllakave tektonike indiane dhe euroaziane, proces ky që vazhdon edhe sot.

Category