Does the vaccine protect against omicron? Your COVID-19 questions answered

310
Published on 15/01/2022 by

Varianti OMIKRON po përhapet shpejt. Numri i të infektuarve dyfishohet për çdo dy ditë dhe ky është një ritëm që nuk e kanë pasur asnjëri prej varianteve.

Mirëpo, vakcinat janë shpëtim, veçanërisht doza e tretë ose doza përforcuese. Efekti i saj kundër variantit omikron, sipas studimeve më të reja, është tejet pozitiv sepse njerëzit e vakcinuar përjetojnë simptome të lehta dhe numri i hospitalizimeve dhe vdekjeve është dukshëm më i vogël.

Andaj, merrni vakcinën e tretë sepse është tejet e dobishme. Mos harroni se falë mbështetjes së miqve tanë, veçanërisht SHBA-ve, ne kosovarët kemi vakcinat më efikase në botë.

Category