Dy skena për orkestrën mandolinistike “Shtegëtimi i princit Takaoka Shinjo”: Yoshihiko Sakano

329
Published on 30/09/2019 by

Një performancë e shkëlqyer e orkestrës së Klubit Mandolinistik të shkollës së mesme të qytetit Hamamatsu në Japoni. Tema e kompozicionit ka të bëjë me legjendën e shtegëtimeve të Princit Takaoka Shinno, i biri i Perandorit Heizei (773 – 824).

Edhe ne në Kosovë (para 50 vitesh!) kemi pasur orkestra mandolinistike në shkollat fillore në pothuaj të gjithë qytetet kryesorë të Kosovës dhe mbanim koncerte në Prishtinë, Prizren, Mitrovicë… dhe ka qenë konkurrencë e fortë.

Category