Education Reimagined Through Constructivism | Michelle Thompson | TEDxBethanyGlobalUniversity

549
Published on 24/11/2019 by

Në fund të kësaj ligjërate shumë informative dhe frymëzuese për metodën konstruktiviste në mësim, kjo edukatore e shquar thotë: “… nxënësit thjesht kënaqen gjatë procesit të mësimit dhe kjo më bënë të jem e apasionuar pas konstruktivizmit. Shpesh në shkollën time më ndodhë të ndëgjoj fëmijët duke më pyetur se a duhet medoemos të shkojmë në pushime verore? sepse ata dëshirojnë të vazhdojnë me mësime! Ky është qëllimi i vërtetë i edukimit ku nxënësit, me ngazëllim dëshirojnë të mësojnë. Shpresoj se mund të thellohemi si edukatorë në të kuptuarit tonë të konstruktivizmit. Pra të ripërcaktojmë qëllimet tona dhe ta riimagjiniojmë arsimin, për hir të pleqtve tanë, për hir të kolegjit tonë, për hir të nxënësve tanë, për hir të fëmijëve tanë dhe për hir të vetes sonë gjithashtu.”

Category