Examples of AI in Higher Education

288
Published on 30/01/2022 by

Inteligjenca artificiale (AI) mund të ndihmojë në ngritjen e cilësissë së arsimit në mënyra të paimagjinueshme. Natyrisht, AI nuk do të zëvendësojë mësuesin/profesorin, por do të jetë ndihmë e pazëvendësueshme për të, për asistentët e tij dhe për studentët. A është koha që edhe ne të fillojmë të hymë në botën dogjitale të edukimit? P.sh. pse të mos fillojmë me digjitalizimin e librave shkollorë dhe universitarë dhe t’i botojmë ato në Internet, ashtu që gjithkush të mund të mësojë prej tyre? (edhe pse kjo s’ka lidhje me AI, por është domosdoshmëri e kohës që po jetojmë!).
Pse të mos fillojmë një debat të gjerë për këto tema?

Category