HISTORY OF IDEAS – Manners

190
Published on 30/04/2019 by

Mirësjellja e njerëzve ose maniret e mira, janë veçori e njerëzve me sjellje të kultivuar. Të sillesh mirë ndaj tjetrit dhe në shoqëri me njerëzit, i bën ata të ndihen mirë në shoqërinë tënde dhe të bën të ndihesh mirë edhe vet.

Por kjo sjellje, nuk mjafton të jetë vetëm formale ose thjeshtë në bazë të disa rregullave tradicionale të mirësjelljes, por duhet të jetë njerëzore, e sinqertë dhe e çiltër. Në këtë video paraqiten edhe disa ide iluminante të filosofit zviceran Jean-Jacques Rousseau, që ai i ka dhënë në veprën e tij “Discourssur les sciences et les arts” (Shqip: Diskursi mbi shkencat dhe artet).

Kjo video është përzgjedhur nga Zjarr Bujari, maturant në Shkollën e mesme Don Bosco, Prishtinë.

Category