How Close Are We to a Self-Driving World?

125
Published on 12/04/2019 by

Automjetet pa shofer ngadalë por me siguri do të pushtojnë rrugët e botës. Kjo teknologji po zhvillohet me hapa të shpejtuar nga kompanitë dhe universitetet me prestigjioze, por problemet që duhen zgjidhur mbesin ende tejet të vështira: ngasja në kushte të rënda të motit, veprimet e shpejta dhe tërësisht joracionale që shfaqen ndonjëherë nga pjesëtarët e trafikut, etj. Inteligjenca artificiale duhet të ngritet në nivele edhe më të larta të adaptabilitetit që i afrohet reagimit të shoferit-njeri me përvojë dhe reflekse.

Category