How is artificial intelligence (AI) used in education?

340
Published on 02/07/2021 by

Inteligjenca artificiale (AI) po hyn në përdorim të përditshëm pa ndonjë bujë të madhe, mirëpo efektet e saj janë jashtëzakonisht të fuqishme. Në fushën e arsimit tashmë kemi kompani që zhvillojnë sisteme për të ndihmuar arsimtarët për mbështetje të personalizuar për secilin nxënës, për të bërë teste dhe kontroll të rezultateve të testeve, për mbështetjen e nxënësve për të mësuar sipas nevojave dhe aftësive të tyre të veçanta,  e shumë e shumë aplikacione tjera që ngrisin suksesin e mësimit.

Category