How Leonardo da Vinci made a “satellite” map in 1502

475
Published on 25/11/2019 by

Veprat kulminante të artit dhe inxhinierisë së Leonardo da Vincit, për 5 shekuj me rradhë janë burim frymëzimi për artistët, inxhinierët, shkencëtarët, edukatorët dhe mendimin njerëzor në përgjithësi. Edhe sot e gjithë ditën, po ridëshmohen dhe rizbulohen dimensionet e reja të krijimtarisë së këtij gjeniu të madh të mëndimit artistik dhe kreativ.

Në këtë video tregohet se si e ka bërë Leonardo hartën e saktë iknografike (Ang.: Ichnographic City Map) të qytetit të Imola’s në Itali. Saktësia e kësaj harte dëshmohet lehtas me ndihmën e Google Maps.

 

Category