How Tesla Is Quietly Expanding Its Energy Storage Business

395
Published on 28/03/2022 by

Termocentralet e Kosovës, gradualisht duhet t’i lënë vendin paneleve solare dhe gjeneratorëve me erë. Ky ndryshim tejet pozitiv do të ndodhë në Kosovë dhe mezi presim ta shohim Strategjinë e re të Qeverisë për energjinë, që së shpejti do të dalë në debat publik.

Njëri prej elementeve që janë pjesë qenësore e kësaj strategjie është sistemi gjigand i baterive që do të mundësojë: ruajtjen e energjisë kur ajo gjenerohet më shumë se sa që konsumohet dhe shpenzimi i e saj kur ka mungesë gjenerimi.

Tesla e Elon Musk është njëra prej kompanive prirëse në këtë fushë të teknologjisë, me një gamë të gjerë të sistemeve me bateri për ruajtjen e energjisë.

Category