How The Netherlands Became The World’s Second Largest Agricultural Exporter

615
Published on 15/05/2019 by

Holanda paska arritur të bëhet vendi i dytë në botë përkah eksportet e prodhimeve agrikulturale!

Rendimentet e domateve në Holandë qenkan gati 5 herë më të larta se ato në SHBA ose Spanjë. Nga çdo ari tokë ata vjelin mbi 5500 kg domate!

Aty qenka edhe universiteti më me famë në botë për shekncat në fushën e agrikulturës, ushqimit dhe pijeve, Wageningen University, ku studentët kanë bursa të plota për studime pa brenga financiare! Ndërsa për, djathin dhe lulet holandeze mos të flasim.

Category