John Locke: Educating Clearly Thinking Minds

395
Published on 16/04/2022 by

“Arsimi është çelësi i çlirimit të shoqërisë nga tirania politike dhe psikologjike.”

– John Locke, (1632 – 1704) ishte një filozof dhe mjek anglez, i konsideruar gjerësisht si një nga mendimtarët më me ndikim të Iluminizmit dhe i njohur zakonisht si “Babai i Liberalizmit”.

Një thënie tjetër e famshme e tij është: “Aty ku përfundon ligji, fillon tirania.”

Category