Jumping robot leaps to record heights

429
Published on 27/04/2022 by

Ky mekanizëm/robot kërcimtarë mund të arrijë 32.9 m lartësi! Nëse ky mekanizëm do të hidhej nga sipërfaqja e Hënës, do të arrinte lartësi të habitshme prej 125 metrash dhe do të kalonte gjysmë kilometri rrugë! Sipas autorëve të projektit/punimit shkencor, të botuar në revistën Nature, ( https://www.nature.com/articles/s41586-022-04606-3 ), ky rezultat është shumë afër kufirit teorik të kërcimit.

Category