Science in a Golden Age – Optics: The True Nature of Light

567
Published on 23/05/2020 by

Ibn al-Haytham, (965 – 1040, shqiptohet si: Ibn al Heisam, latinisht: Alhazen), nga Basra, Irak i sotëm, matematikan, astronom, fizikan, filozof, teolog dhe mjek i kohës së Artë të shkencës, prej shumë studjuesve konsiderohet se është babai i metodës shkencore.
Kontributet e tij në shkenca janë brilante, andaj është e udhës që për të të mësohet në shkollat tona, në të gjitha nivelet, prej fillores deri në universitet.

P.s. Shikoni një video që ka bërë më heret për metodën dhe etikën shkencore në linkun: https://bit.ly/32RCbPA .

Category