TAOISM | The Power of Letting Go

258
Published on 14/05/2020 by

Sipas taoistëve, duke kuptuar saktë se si funksionon universi, ne duhet të përqafojmë një jetë më inteligjente, më efikase, që shkon natyrshëm me rrjedhën dhe jo kundër sajë. “Lëre të shkojë” nuk është dobësi por është forcë që buron nga sofistikimi.

Siç shkruante Lao Tzu, themelues i Taoizmit, bashkëkohanik i Confucius-it (shek. VI para epokës së re), në veprën e tij filozofike “Tao Te Ching “ mbi artin e jetesës me gëzim, humor, mirësi, zemërgjerësi dhe mençuri të thellë: “Jeta është e butë dhe frytdhënëse; vdekja është rigjide dhe e ngurtë. Bimët e gjalla janë të lakueshme dhe të buta; të vdekurat janë të brishta dhe të thata.”

Category