The Fastest train ever built | The complete physics of it

728
Published on 03/07/2021 by

Shpejtësia e këtij treni japonez është mbi 600km/h! Treni qëndron pezull në ajër gjatë lëvizjes, lëvizë dhe drejtohet me anën e fushës magnetike që krijohet me rrjedhjen e rrymës në superpërçues. Ka edhe prototipe tjera të trenave të ngjashëm me këtë, por në këtë video shpiegohen shumë bukur zgjidhjet teknike që i kanë bërë inxhinierët japonez gjatë viteve të eksperimentimit.

Category