The murder of ancient Alexandria’s greatest scholar – Soraya Field Fiorio

325
Published on 08/08/2019 by

Hypatia ka qenë një intelektuale dhe personalitet influencues në Aleksandrinë e lashtë. Fundi i saj tragjik është rezultat i egërsisë së injorancës që nuk e duron të vërtetën, por e ka ligj interesin personal, familjar dhe klanor. Klasa e tillë injorante përfundon me tirani, sepse për ta mbajtur pushtetin, ata janë të gatshëm, jo vetëm t’i vrajnë intelektualët, por edhe fëmijët e tyre.

Një realizim i shkëlqyer artistik i jetës dhe veprës së Hypatisë është i ekranizuar në filmin Agora (2009) të regjisorit Alejandro Amenábar.

Category