The Renaissance – the Age of Michelangelo and Leonardo da Vinci (1/2) | DW Documentary

213
Published on 26/09/2020 by

Rilindja evropiane është padyshim themeli i kulturës, shkencave dhe arteve bashkëkohore. Kush ishin njerëzit dhe cilat ishin ngjerjet që i paraprinë kësaj kthese historike për njerëzimin. Përveç tjerash, më bëri përshtypje një epizod interesant për rënien e Konstantinopolit në kontekst të ndikimit në nxitjen e zhvillimeve në fillet e Rilindjes.

Category