The Science Goals of the James Webb Space Telescope

372
Published on 23/08/2019 by

Teleskopi hapsinor James Webb, është teleskopi më i madh dhe më i sofistikuar që ndonjëherë ka mbaruar dora e njeriut. Pasqyra primare e tij është  prej beriliumi të praruar në ar, dhe e ka një diametër prej 6.5m! Ai është në fazat e fundit të ndërtimit dhe do të lansohet në orbitë pas afërsishtë 2 vitesh.

Me ndihmën e këtij teleskopi njerëzimi do të mësoj shumë fakte të reja mbi universin, madhësinë dhe vjetërsinë e tij, galaktikat dhe proceset e formimit të tyre dhe sigurisht edhe për një fakt shumë intrigues: a jemi ne vetëm në këtë univers. Por ajo çka mund të jetë edhe më interesante është se me sigurisht do të mësojëmë për gjëra që as nuk i kemi menduar se ekzistojnë.

Category