The Trial of Socrates

577
Published on 30/12/2019 by

Gjykimi i Sokratit sipas Apologjisë së Platonit është një vepër që të rinjtë duhet ta lexojnë dhe mësojnë, pa marrë parasysh se cilin afinitet kanë apo cilin profesion kanë zgjedhur, sepse më shumë se vetë jeta vlenë të jesh i lirë dhe dinjitoz. Sokrati ka qenë edhe mjeshtër i oratorisë dhe pa dyshim njeri shumë i mençur, edhe pse nuk ka lënë gjë të shkruar –  “Unë e di se nuk di asgjë, prandaj jam i mençur” – Sokrati.

Category