Ura vetëmbajtëse e Leonardo Da Vincit, Sharr Bujari kl 6

1,061
Published on 04/01/2020 by

Ura vetëmbajtëse e Leonardo Da Vincit është një konstrukcion elegant i urës që mund të ndërtohet duke përdorur vetëm lëndë të drurit pa asnjë material tjetër. Ura është e qëndrueshme dhe shumë e thjeshtë për tu realizuar dhe është menduar për përdorim nga ushtria për të kaluar lumenjë. Struktura vetëmbajtëse e urës dhe koncepti minimalist i saj është një kryevepër e dizajnit inxhinierik të Leonardos që paraqet një shembull frymëzues për gjeneratat e inxhinierëve edhe sot pas 500 vitesh.

Category