Why isn’t the Netherlands underwater? – Stefan Al

533
Published on 26/05/2020 by

Pothuaj 1/4 e territorit të Holandës është e rrezikuar nga vërshimet, sepse tre lumenj të mëdhenj të Evropës i kanë deltat e veta në Holandë, ndërsa lartësia mbidetare e terrenit është shpesh nën nivelin e detit. Prandaj në të kaluarën kanë ndodhur vërshime katastrofike që kanë shkaktuar dëme të paimagjinueshme, si në njerëz ashtu edhe në pasuri. Prandaj, për tu mbojtur nga vërshimet, holandezët kanë ndërtuar një sistem kompleks pendash dhe strukturash lëvizëse që konsiderohet kryevepër inxhinierike botërore. Ky sistem quhet “Delta Works”.

Category