WHY Sugar is as Bad as Alcohol (Fructose, The Liver Toxin)

267
Published on 11/05/2019 by

Konsumi i sheqerit te ne është bërë një dietë “tradicionale” popullore. Shumë shpesh njerëzit e pinë një çaj apo kafe me aq shumë sheqer, saqë këto pije të shëndetshme shndërrohen në sherbet.

Profesori i pediatrisë Dr. Robert Lustig nga University of California, pas më se 16 vitesh studimesh multidisiplinare të efekteve të sheqerit në organizmin e njeriut, konstaton se: “sheqeri është helm, varësisht nga doza e marrë, është helm heterogjen për mëlqinë”.

Nga përdorimi i pakontrolluar i sheqerit, njësoj si në rastin e përdorimit të rregulltë të alkoolit, paraqiten pasojat e pashmangshme negative në mëlqi dhe në sistemin kardiovaskular. Këto pasoja janë shpesh të pariparueshme, kronike dhe shkaktojnë edhe plakje të shpejtuar të organizmit të njeriut.

Category